Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Seregély István: Útravaló - 2019.01.06
  2019-01-06 14:12:52, vasárnap
 
  Urunk megjelenése, vízkereszt.
Isten egykori választott népének vezetői közül csak kevesen értették meg, hogy Isten minden embert üdvözíteni akaró tervében az örök Jóság minden ember iránti szeretete fejeződik ki. Ők várták a Megváltót, hívő szívvel. Azt azonban, hogy érkezése mit hoz majd erre a világra, a saját elképzelésükhöz igazították. Mindenki szeretne a világ urává lenni, a föld kincseinek birtokába jutni, és egy minden kényelemmel berendezett, el nem múló életet élni.
Nos, ilyen élet az időhöz kötött emberi létezés világában az elmúlás miatt nem lehetséges. A Messiás azonban elhozta számunkra az ember bukása miatt elveszített örök élet lehetőségét. Meg kellett tanítania az embereknek az örök életre vezető utat, és erőt kellett adnia hozzá. Isten végtelen irgalmából egyúttal ki kellett fizetnie hűtlenségünk árát.
Az apostolok Jézus Krisztus örömhírének hirdetését kapták föladatul. A már milliárd lelket számláló Egyházban ma is ez az örömhír hallható, nemcsak a választott nép, hanem minden ember üdvösségének, örök életének forrásaként.
A zsidókból lett első keresztényeket erre figyelmeztette Máté apostol a nekik írt evangéliumában olvasható történettel, amely a napkeleti bölcsekről szól. Nem a leírás tartalma érdekelte az akkori és ottani hithirdetőket, hanem a napkeleti bölcsek figyelemfelkeltő látogatásának a hagyományban elérhető emléke. Lám, idegeneket is elhívott Isten az újszülött Messiáshoz, akinek jászolához a csillag vezette el őket. Általuk Isten mindenkit meghívott a világ Megváltójának köszöntésére.
Idővel a napkeleti bölcseket királyoknak nevezték. Nem tudjuk, eredetileg hányan voltak, és hogyan is hívták őket. Mi Gáspárt, Menyhértet és Boldizsárt tartjuk számon, akik gazdag ajándékaik alapján háromkirályok néven írták be
magukat a keresztény történelembe. Szívesen ábrázolják őket a Betlehemek figurái között a különböző emberfajták képviselőiként.
Ünnepük pedig az Úristen újszövetségi népének univerzalitását, katolicitását is kifejezi. Szűz Mária valamennyi nép üdvözítőjeként mutatja be gyermekét az emberiségnek.
Az eljövendő világ kereszténnyé válásának korszakát is jelezheti vízkereszt ünnepe a Krisztusban hívő ma élő emberek számára. Az egykori nagy népvándorlások és a ma ránk nehezedő - jogos vagy jogtalan - népvándorlás ezt teremtheti meg.
Az idők folyamán olykor elhalványult a missziós lelkület, és el-elmaradt a kötelező tanúságtétel. Ez imára késztet. Ha pedig az idő elhozza a lehetőséget, hogy tevékeny előmozdítói legyünk az evangélium üdvösséget eredményező jó híre terjedésének, nem habozhatunk.
Nem várhatunk ugyanis másként békét és boldogulást ezen a világon, csak ha a Teremtő szándékaihoz igazodó népek egyre többen lesznek, ha mind nagyobb arányban kereszténnyé válnak a jövő nemzedékek.
Így lesz távlatokat nyitó nap számunkra a napkeleti bölcsek betlehemi látogatását megidéző ünnep az esztendő évfordulóján. 20 + G + M + B + 19 (Mt 2,1-12)
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Címkék: figyelemfelkeltő, univerzalitását, elképzelésükhöz, üdvözítőjeként, népvándorlások, figyelmeztette, keresztényeket, evangéliumában, képviselőiként, hithirdetőket, megváltójának, katolicitását, háromkirályok, látogatásának, elhalványult, terjedésének, hagyományban, hűtlenségünk, üdvösségének, évfordulóján, népvándorlás, emberiségnek, szándékaihoz, kereszténnyé, történelembe, tanúságtétel, újszövetségi, köszöntésére, igazították, forrásaként, megjelenése, kényelemmel, eredményező, berendezett, habozhatunk, örömhírének, örök Jóság, saját elképzelésükhöz, világ urává, föld kincseinek, minden kényelemmel, időhöz kötött, elmúlás miatt, ember bukása, örök életre, apostolok Jézus, örömhír hallható, zsidókból lett, napkeleti bölcsekről, leírás tartalma, napkeleti bölcsek, hagyományban elérhető, Seregély István, Jézus Krisztus, Általuk Isten, Szűz Mária,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az Európai Unió is foglalkozik...  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Bizonyos kulturális szint nélk...  Irgalom és ítélet  Idézetek a barátságról  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  A könnyek összegyűjtése  A világnak égető szüksége van ...  Gárdonyi Géza - Április végén  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Muratáj  Alvó cica  Naplemente  Miért nem menti meg Jézus...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Föld napja április 22  Miért nem menti meg Jézus...  Zilahy Lajos gondolata  A végzet az  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Paul David Tripp Április 24  Miért nem menti meg Jézus...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  képre írva  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A fák lelke  Facebookon kaptam  A Föld napja  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Próbálkozni kell ahhoz,  Gábor Dénes gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  802 esztendeje, 1222. április ...  Rögtön puha Mézes Krémes  Viharban csak az a fa marad ál...  Föld napja április 22  Ébredj  Az Európai Unió is foglalkozik...  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  A Gömb  Fodor Ákos költő, 
Bejegyzés Címkék
örök Jóság, saját elképzelésükhöz, világ urává, föld kincseinek, minden kényelemmel, időhöz kötött, elmúlás miatt, ember bukása, örök életre, apostolok Jézus, örömhír hallható, zsidókból lett, napkeleti bölcsekről, leírás tartalma, napkeleti bölcsek, hagyományban elérhető, újszülött Messiáshoz, csillag vezette, világ Megváltójának, napkeleti bölcseket, keresztény történelembe, különböző emberfajták, eljövendő világ, egykori nagy, idők folyamán, missziós lelkület, kötelező tanúságtétel, evangélium üdvösséget, jövő nemzedékek, esztendő évfordulóján, figyelemfelkeltő, univerzalitását, elképzelésükhöz, üdvözítőjeként, népvándorlások, figyelmeztette, keresztényeket, evangéliumában, képviselőiként, hithirdetőket, megváltójának, katolicitását, háromkirályok, látogatásának, elhalványult, terjedésének, hagyományban, hűtlenségünk, üdvösségének, évfordulóján, népvándorlás, emberiségnek, szándékaihoz, kereszténnyé, történelembe, tanúságtétel, újszövetségi, köszöntésére, igazították, forrásaként, megjelenése, kényelemmel, eredményező, berendezett, habozhatunk, örömhírének, előmozdítói, krisztusban, látogatását, lehetőséget, boldogulást, emberfajták, elveszített, királyoknak, lehetőségét, történettel, betlehemek, hirdetését, irgalmából, lehetséges, idegeneket, vízkereszt, embereknek, ábrázolják, valamennyi, teremtheti, választott, eredetileg, távlatokat, üdvözíteni, nemzedékek, messiáshoz, jászolához, kincseinek, menyhértet, boldizsárt, keresztény, ajándékaik, evangélium, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9113
  • e Hét: 44099
  • e Hónap: 77253
  • e Év: 311000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.